2012. december 15., szombat

Csináljatok Ti is ilyen Alta Tóparot
az ingyenesen letölthető  két Alta Tódal illusztrációhoz és vershez karácsonyra.

Szeretettel: Alta 

AZ ALTA KREATÍV ALKOTÓTÉR KARÁCSONYKOR SZÁRNYAKAT BONTHAT BÁRHOL ÉS PÉNZBE SEM KERÜL 

KÉSZÍTSETEK ALTA TÓPARTOT KARÁCSONYRA KÖZÖSEN! 

EHHEZ ALTA ADJA A VERSEKET ÉS A KÉPEKET INGYEN, 
TI MEG HOZZÁTOK A KREATIVITÁST AZ ALTA TÓPART KERETHEZ! 


Nemsokára itt a karácsony. Sokan kérdeztétek, nem lehet-e már karácsonyra megvenni a kötetet valahol. Most még nem, viszont tavasszal már igen. 

Addig viszont arra gondoltam, hogy Alta mégis szeretne Benneteket megajándékozni már most karácsonyra is, és így arra gondoltam, hogy megosztom Veletek, miként alkottunk közösen csodás Alta tavi képeket gyerekekkel az elmúlt években szinte ingyen. És ez volt Róza unokahúgom és Emma keresztlányom kedvenc ajándéka Tőlünk -- még ma is (pedig már 15 évesek) ott függ a szobájukban. Ezeket a fotókat mindketten ma készítették Nektek inspirációul, körülbelül 8 évre rá, hogy az első Alta illusztrációk és belőlük ezek a közös alkotások elkészültek...

Eg kis kreativitással a karácsonyi Alta ajándék nem is kerül pénzbe, mint ahogy a legtöbb legklasszabb ajándéknak nem is kell pénzbe kerülnie. A beléjük fektetett törődés és közös alkotás viszont felbecsülhetetlenné teszi az értéküket! 

Egyetlen dolog kerül benne pénzbe, az a nyomtatás ára és valamilyen háttér vagy képkeret (de a képkeretet is ki lehet kerülni és lehet egy vastagabb kartonra ragasztani a verset és ott alkotni Alta Tópartot). 

Így karácsonykor lehet ez egy családi közöss alkotás és egy olyan ajándék a falra, amit közösen hoztatok létre a gyerekeitekkel vagy gyerekeddel. Akár a rokonok együtt is készíthetik (a nyestes alsó képet 14 gyerekkel és 20 felnőttel csináltuk közösen). Viszont az egész folyamatba érdemes bevonni már a kicsiket is, nagyon sok kreatív ötletük van. A legalsó kép parafa tartójának az ötlete egy 6 éves kisbarátomtól származik. Az ő ötlete volt, hogy oda tegyük a nyestes képet a közös alkotós buli előtt. 

ÉS MIT KELL TENNED, HOGY ELINDULHASSON AZ ALTA ALKOTÓTÉR OTTHONOTOKBAN KARÁCSONYKOR? 

Ezt a négy képet verssel (angolul és magyarul is) tettem fel erre a linkre, ahonnan TELJES MÉRETBEN TUDJÁTOK letölteni (teljesen ingyen): http://ge.tt/8V2SecT


Pille bába magyarul A/4-es formátumban
Chrysalis -- English A/4


Lulla és Alta magyarul A/4
Lulla and Alta -- English A/4


  1. Válassz a négy kép közül vagy akár mind a négyet, egyik sem kerül pénzbe. Töltsd le, mentsd el  és nyomtasd ki őket színesben (akár otthon, akár máshol).
  2. Vegyél hozzá háttérnek, keretnek egy nagy kartont – a színnek megfelelőt – ezekhez a képekhez én leginkább a sötétkéket vagy a barnát ajánlanám (ez a legolcsóbb), vagy egy képkeretet (A/4) vagy Apuka v Anyuka barkácsolhat is. De  egy síma parafa tábla is megteszi háttérnek vagy bármi, amit Te jónak gondolsz. A gyerekek is ötletelhetnek:). 
  3. Szedjetek össze a kertben pici faágakat, terméseket vagy el lehet menni kreatív boltba és venni pár színes virágot, vagy akár kivágni színes papírból. 
  4. Ragasszátok fel együtt a képet a kartonra, vagy tegyétek be a képkeretbe.
  5. A kertben vagy kreatív boltban gyűjtött terméseket ragaszátok fel a keretre, CSINÁLJATOK EGYÜTT ALTA TÓ PARTOT, mint a képeken alul. 
  6. A végeredményt oda akasszátok, ahová a kis alkotó kívánja.
  7. És esténként el lehet olvasni úgy a verset, hogy mondod a sorokat és a végén mindig kihagysz egy szót a második, rímelő sorból. Csodagyorsan tanulnak így a gyerekek. 
  8. És nagy örömmel veszem, ha karácsony után küldetek képet az alta.alkototer@yahoo.com címre az alkotásokról névvel és az alkotók számával, ha nem bánjátok, hogy megmutatom, Ti mit alkottatok a Facebook oldalon (de csak ha ez számotokra öröm). 
  9. És visszajelzést örömmel veszek itt a blogon is vagy a www.facebook.com/altatodal oldalon. 

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS KREATIVITÁST IDÉN ÉS AZ ÚJ ESZTENDŐBEN IS:

Szigeti Ildi 

Emma Alta Tópartja Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése